Tradiciškai 2015 metų lapkritis tapo gurmaniškų atradimų mėnesiu. Vilniečiai ir miesto svečiai buvo pakviesti į „skaniausią“ metų renginį – Baltijos maisto ir gėrimų parodą BAF. Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF – maisto kultūros šventė ir verslo įvykis, skirtas „gero“ maisto idėjai bei mitybos kultūrai puoselėti. Parodoje „BAF 2015“ ŽŪB „Delikatesas“ pristatė gaminius pirmą kartą ir produkcija sulaukė pačių geriausių atsiliepimų degustacijų metu. Net 3 gaminiai buvo įvertinti Aukso Medaliais, t.y.:
Vytinta Kapotinė dešra – puikus pasirinkimas turintiems netradicinį ir gurmanišką skonį. Tai ilgai brandinta, stambaus malimo dešra. Jos gamybai naudojama net 65% aukščiausios kokybės kiaulienos kumpinės, o išvaizdos išskirtinumą šiam gaminiui suteikia kubeliais kapoti lašiniai. Visas šias detales apjungia alksnio dūmas, suteikiantis naujų, sodrių atspalvių, kurie pateisins net ir paties išrankiausio gurmano lūkesčius.
Vytinta Skilandinė dešra – tai tradicinio, švelnaus skonio dešra, kurios sudėtyje puikuojasi tik lietuviška, aukščiausios kokybės kiauliena bei naturalūs prieskoniai. Tai tikras rankų darbo šedevras, išsiskiriantis maloniu, išskirtiniu kvapu, kurį produktui suteikia natūralaus alsnio dūmas.
Virtos „Ekstra“ pieniškos dešrelės jau yra pelniusios daugybės vartotojų pripažinimą. Dešrelių gamybai įmonė naudoja tik aukščiausios rūšies, kruopščiai atrinktą lietuvišką žaliavą, dedami kruopščiai atrinkti prieskoniai bei priedai, švelniai parūkoma alksnio dūmu, verdama vandens garais, ko pasekoje gaunamas išties puikaus skonio produktas. Virtų Ekstra pieniškų dešrelių gamybai nenaudojamas aromato ar skonio stipriklis E621.
Spalio 2-4 dienomis Kauno Žalgirio arenoje jau septintą kartą vyko Lietuvoje gaminamų prekių ir teikiamų paslaugų paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2015“.
Šiais metais parodoje savo naujausią produkciją Lietuvos ir užsienio lankytojams pristatė 150 gamintojų ir paslaugų teikėjų, tame tarpe ir ŽŪB “Delikatesas”. Šios parodos vykdomam novatoriškiausios prekės konkursui, buvo pristatyta Vytinta dešra „Kitokia“, kuri apdovanota parodos aukso medaliu.
Produkto novatoriškumą pabrėžia keletas išskirtinių savybių:
- reta trikampė forma, kuriai išgauti, įmonėje naudojamas specialus presas; ji buvo užpatentuota tik mūsų įmonės gaminamam produktui Lietuvoje (Europos Sąjungoje);
- aukščiausios rūšies, kruopščiai atrinkta žaliava naudojama tik atvėsinta, o ne šaldyta, tai užtikrina skonio stabilumą. Gaminio sudėtyje yra lietuviškos kilmės natūrali pomidorų pasta;
- gaminys yra brandintas 12 savaičių, todėl galutinis produktas yra tvirtos formos, konsistencijos. Šį gaminį yra pamėgusios įvairios vyninės, gėrimų degustacijų organizatoriai, nes jis puikiai tinka kaip užkandis įvairioms progoms.