Pasaulio epuose apdainuotas kalvis vadinamas įvairiausiais vardais ir vaizduojamas didžios galios – milžinišku kūju darantis įvairius darbus ir mokantis kalvystės kitus.
Viena legenda byloja, kad senasis nartų kalvis, skolindamas savo kūjį kitam, permeta jį per 700 kalvų, septynis žydinčius žemės kraštus ir septynias upes.
Mitinio kalvio įkvėpta „Delikateso“ skonio kalvė kuria stebuklus. Griaudi priekalas ir lyg žiežirbos iš po kūrėjo kūjo gimsta vis naujas skonis. Kalvė prisipildo magiškų dūmų, kurie tarsi lėtos apeigos atlieka savo darbą. Paprasti pipirai ir druska čia įgauna galių, lininis špagatas tampa tikru juvelyru, vingriai išryškindamas gaminio formas. Grafiškai išpūsti burbuliukai atrodo itin patraukliai, tarsi žmogus prie to nė nebūtų prisidėjęs…
Joniškio „Delikatesas“, ieškodamas naujovių ir pasitelkęs technologijas bei žmogaus fantaziją, atveria erdves didingiems sko- niams. Čia svarbus ne tik neįkainojamas rankų darbas, bet ir minties galia.
Kol tautoje gyvuos legendos ir mitai, skonių jūra tekės upeliais ir augs kalvomis. Vieni skoniai jau subrendę, kiti dar tik laukia savo eilės.
SKONIO KALVĖ Vytintos dešrelės
Šių dešrelių išskirtinumas – kruopščiai atrinkta kiaulienos žaliava be jokių pridėtinių E, kurių šiais laikais apstu gaminiuose. Išskirtinė spalva išgaunama dėl ypatingo brandinimo ir džiovinimo režimo. Skonio paslaptį šiek tiek išduoda pipirai ir druska, visa kita – paslaptingi įkvėpimo reagentai.
SKONIO KALVĖ Naminis vyniotinis, keptas
Vien žodis „naminis“ sukelia asociaciją – tikro, su meile mamos ar močiutės gaminto maisto ilgesys. Tikrai taip. Šiam gaminiui reikia atrinktų, iškaulinėtų kiaulių kulniukų, pipirų, druskos, česnakų ir tos iš namų sklindančios meilės… Čia vėl pasitelkta kalvystės patirtis – kaip išlenkti, susukti, įpinti, sutvirtinti… Gaminio pjūvyje matomas nuveiktas darbas: smulkinta mėsa ir prieskonių grupės virsta kuklia mozaika, tuomet, viską suveržus špagatu, verdant, paskui kepant ir slegiant, išgaunama pageidaujama forma ir sodrus skonis. Keturiolikos valandų slėgimo procesas baigiamas kvietimu paskanauti.
SKONIO KALVĖ Kiaulienos nugarinė, šaltai rūkyta
Gaminys tiems, kurie ieško alksnio dūmų aromato, juodųjų pipirų, kmynų ir aitriųjų paprikų daromų stebuklų. Išmoningai pasitelkus cukrinių runkelių ir morkų ypatybes, gaminiui suteikiama rausva spalva ir išskirtinis skonis. Skaldyti pipiriukai ir kmynai – dar kelios gražios ir skoningai patrauklios detalės. Tikra puošmena.