Ketvirtadienį Pirklių klube 23-ąjį kartą įteikti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys” apdovanojimai. Apdovanojimams buvo nominuotos 74 įmonės penkiolikoje vertinimo grupių iš 25-os šalies ūkio šakų. Lyderio pozicijas kaip ir kasmet išlaikė maisto pramonės įmonės – sulaukta 37 paraiškos. Įvairioms pramonės ir verslo šakoms atstovaujanti ekspertų komisija, apibendrinusi ekspertų išvadas, skyrė 49 aukso ir 8 sidabro medalius.
Džiaugiamės, kad SKONIO KALVĖ Naminis vyniotinis, keptas, SKONIO KALVĖ Vytintos dešrelės bei SKONIO KALVĖ Kiaulienos nugarinė , šaltai rūkyta pelnė aukso medalius!
Dar praeitų metų pradžioje, eksperimentų tvarka pradėtas gaminti keptas Naminis vyniotinis, atnešė įmonei sėkmę, kurios net neplanavome. Gaminio pardavimai augo ne mėnesiais, bet dienomis. Rinka jau seniai išsiilgusi naujų gaminių ir šis mūsų gaminys su savo paprastumu, daug dėmesio nereikalaujančia pakuote, rado savo išrankiausią, ištikimiausią pirkėją. Produkto natūralumas (sudėtyje nėra jokių pridėtinių E) padiktavo mums, į ką turime orientuotis. Skubanti, apsiskaičiusi visuomenė, nori sveikai maitintis ir todėl turime vieną iš linijos SKONIO KALVIS gaminių – naminį, keptą vyniotinį.
Vytintos dešrelės „SKONIO KALVĖ“ – vienos iš populiariausių produktų. Pavadinime slypinti nostalgija tikram, išgrynintam skoniui, nenuvilia. Tai populiariausia prekė vykstantiems į svečias šalis, iškylaujant gamtoje, švenčiant ar dar kitaip leidžiant savo laiką. Pagaminti produktą be jokių pridėtinių E – vienas iš teisingiausių sprendimų mūsų įmonėje. Mes manome, kad ir ateinančiais metais šio gaminio populiarumas neblės, ir jis puikiai reprezentuos „Delikatesą“ dar ne vienerius metus.
Tikriausiai Lietuvoje nėra tokios mėsos perdirbimo įmonės, kurios asortimente nerastumėte gaminių iš karštai ar šaltai rūkytos kiaulienos nugarines. Tačiau galime užtikrinti, jog tokios gardžios, kaip SKONIO KALVIO kiaulienos nugarinės, vargu, ar galėtume laisvai nusipirkti. Šis gaminys pagamintas be pridėtinių maisto priedų, žymimų E raide, iš kruopščiai atrinktos ir apipjaustytos nugarinės, pagardintos juodaisiais pipirais, kmynais, druska bei aitriąja paprika, brandinta runkelių bei morkų ekstrakte, išrūkyta tikru alksnio dūmu… Šiam produktui, surištam špagatu bei pabarstytam skaldytais pipirais, vargu, ar kas nors galėtų atsispirti.